Leren lezen als je spastisch bent, gaat zoooo lang-zaam…

Leren lezen als je niet-sprekend, slechtziend en spastisch bent is geen sinecure. Heeft Ties nu het IQ van een hamster of niet? Dat is de vraag in mijn nieuwe blog voor Lotje&co:

“Toen ik een jaar in Luxemburg woonde had ik een favoriete Luxemburgse zin: “D’Klaëschen hëlleft d’handicapeierte Kanner det se nët krepeieren.” ‘Sinterklaas helpt de gehandicapte kinderen’ was correct Luxemburgs, dat had ik op een poster gelezen maar ‘dat ze niet creperen’ verzon ik erbij omdat het zo lekker bekte. Eigen schuld dikke bult natuurlijk, dat ik zelf een ‘handicapeiert Kand’ kreeg.” Lees verder.

 

Tags: cerebrale parese, gehandicapt kind, IQ, leren lezen, letterplein, meervoudig gehandicapt, mytylschool, speciaal onderwijs
Vorige blog Volgende blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.