De podcast Weggestopt gaat live. Luister je mee?

Podcast weggestopt

Een jaar lang werkte ik aan ‘Weggestopt’. Een podcastserie van KRO-NCRV voor Radio NPO 1 over onze zoektocht naar een ‘thuis voor Ties’.  Luisteren kan hier:

Op Spotify
Via Apple podcasts
Via Google Podcasts
En natuurlijk op de site van NPO radio 1

Wat ga je horen?

In zes afleveringen neem ik je mee achter onze voordeur, waar wij zorgen voor onze 19-jarige lichamelijk en verstandelijk gehandicapte zoon Ties. Ties woont nog thuis maar de zorg wordt steeds zwaarder. Hij kan niet zitten, niet lopen en nauwelijks praten. Hij is ook niet zindelijk, ziet niet goed en is voor alles van onze hulp afhankelijk. We houden het vol, zijn dol op hem  – en zijn jongere broer en zus net zo goed. Maar het wordt tijd dat hij uit huis gaat. Hij wil dat zelf trouwens ook.

Wachtlijsten, afwijzingen en misbruik

In de podcastserie spreek ik andere ouders, bezoek ik tehuizen en ga ik de confrontatie aan met mijn grootste angst: misbruik. De zoektocht valt tegen, door wachtlijsten en afwijzingen. En de tijd tikt door. Door de podcast heen kronkelt het levensverhaal van Ties. Van de spoedkeizersnee tot de verpletterende diagnose een jaar later. Van het idyllische dijkhuisje tot het rolstoelvriendelijke nieuwbouwhuis. Als luisteraar volg je de weg naar acceptatie van een leven dat niet perfect is, door een kind dat afwijkt van de norm.Weggestopt gaat over loslaten, meebewegen en de struggle met het perfecte plaatje.

Zware kost? Nee hoor.

De toon blijft altijd luchtig. En Ties zorgt zelf ook voor de nodige hilariteit. Dus als je van mijn blogs houdt, ga je ook genieten van de podcast. Veel luisterplezier!

Elise

Vorige blog Volgende blog